Bli en bättre investerare med podcaster

Idag är det kanske viktigare än någonsin att ha koll på sin ekonomi. Det är dock inte bara lön och utgifter som är viktiga att jobba med, utan även investeringar. Den höga inflationen gör att pengar blir mindre värda om man har dem på ett vanligt lönekonto. Därför är det viktigt att investera dem i något som ger så hög avkastning som möjligt sett till risken.

Ett bra sätt att börja lära sig om investeringar är att lyssna på olika podcaster om ekonomi. Det finns podcaster både om att spara pengar och om att investera pengar. När du lyssnar kan det vara svårt att ta in all information, men se det som en vanlig lektion i skolan eller på högskolan. Skaffa ett fint kollegieblock att anteckna i och gärna några sköna inspirerande pennor också. I ett kollegieblock kan du skriva ned aktietips, begrepp att kolla upp och lära dig och kanske också olika banker som låter som något för dig.

Det finns ett flertal stora börs-och ekonomipoddar idag, t.ex. Börspodden, Kvalitetsaktiepodden och Fill or Kill. Många banker och medier har också sina egna börs- och ekonomipoddar. Viktigt är att lyssna och lära sig men inte gå blint efter vad som sägs i poddarna. Ingen, inte ens de som jobbar med det hela dagarna, är en perfekt investerare och det är få som slår index när det gäller aktieinvesteringar.

Många av poddarna är ändå lärorika och roliga att lyssna på och du får samtidigt koll på läget i världen och Sverige eftersom börsen starkt påverkas av vad som händer i politik, natur, näringsliv och samhälle. Till och med sport påverkar börsen!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *